perhimpunan bulan mei

IPOH, 15 MEI 2017 – Jabatan Mufti Negeri Perak telah berjaya mengadakan Perhimpunan Bulanan bagi pegawai dan kakitangan jabatan buat kali ketiga pada tahun ini pagi tadi. Perhimpunan ini dihadiri oleh YABhg. S.S. Tan Sri Dato’ Seri (Dr.) Haji Harussani Bin Haji Zakaria selaku Ketua Jabatan bersama 23 orang pegawai dan kakitangan jabatan serta 2 orang pelajar yang sedang menjalani latihan industri di jabatan ini.

 

Perhimpunan dimulakan dengan bacaan Al-Fatihah, diikuti nyanyian lagu Negaraku dan alunan nasyid Asma’ al-Husna. Bacaan doa dipimpin oleh A.F. Ustaz Ahmad Khairul Nizam Bin Ahmad Tarmizdi sebelum tausiyah yang disampaikan oleh S.S. Tan Sri Mufti. Selesai tausiyah, Ketua Pembantu Tadbir, Tuan Haji Roslan Bin Borhan dijemput bagi menyampaikan taklimat aktiviti bahagian dan jabatan bagi Bulan Mei 2017.

Antara aktiviti dan program utama jabatan yang akan diadakan pada bulan ini ialah Executive Talk Jabatan Mufti Negeri Perak Bil/1/2017 di Gerik, Kaunter Khidmat Pelanggan dan Pameran Karnival Mahabbah Institusi Agama sempena Program Pemukiman YAB Menteri Besar Perak di Daerah Kuala Kangsar, dan Majlis Rukyah Hilal Ramadhan bagi tahun 1438H / 2017M.

 

Pada perhimpunan kali ini, tausiyah S.S. Tan Sri Mufti menekankan beberapa perkara berkaitan prestasi serta kecemerlangan pegawai dan kakitangan penjawat awam yang menjadi aset dan memainkan peranan penting dalam menjaga imej sesuatu jabatan atau agensi kerajaan. Beliau turut mengambil kesempatan mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan terima kasih kepada 3 orang pegawai dan kakitangan yang telah menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) peringkat jabatan bagi tahun 2017.

 

perhimpunan bulan mei perhimpunan bulan mei

Sumber: Unit Pusat Sumber, Bahagian Maktabah JMNPK

Print Email