perhimpunan IPOH, 24 FEBRUARI 2017 – Buat julung-julung kalinya perjumpaan bulanan bagi semua anggota Jabatan Mufti Negeri Perak telah berjaya diadakan. Ia bermula sekitar jam 10.00 pagi dengan nyanyian lagu Negaraku dan nasyid Asma’ul-Husna.

Perjumpaan ini diteruskan dengan tausiyyah dan nasihat yang disampaikan oleh S.S. Tuan Haji Zamri Bin Hashim, Timbalan Mufti Negeri Perak bagi mewakili S.S. Tan Sri Dato’ Seri (Dr.) Haji Harussani Bin Haji Zakaria, Mufti Negeri Perak selaku ketua jabatan, yang tidak dapat hadir atas masalah kesihatan.

Selepas itu, S.S. Timbalan Mufti turut menyampaikan taklimat ringkas berkaitan aktiviti-aktiviti jabatan sepanjang bulan Februari dan Mac, diikuti dengan pemilihan jawatankuasa Kelab Sukan dan Kebajikan Jabatan Mufti Negeri Perak yang baru. Perjumpaan bulanan ini diakhiri dengan jamuan makan tengahari pada kira-kira jam 12.00 tengahari. Perjumpaan sebegini telah dijadualkan pada setiap bulan dan perjumpaan yang seterusnya akan diadakan pada 3 April 2017.

 

pemukiman
 Para kakitangan sedang tekun mendengar amanat dari Timbalan Mufti Perak.

Sumber: Unit Pusat Sumber, Bahagian Maktabah JMNPK

Cetak Emel