1 BAGAN DATUK, PERAK - 11 NOVEMBER 2019: Program Bicara Mufti Perdana Sempena Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Daerah Bagan Datuk 1441H telah berakhir dengan jayanya semalam. Program ini bermula seawal jam 8.00 pagi dan berakhir sekirar jam 1.00 petang di Dewan Serbaguna Dato' Haji Abdullah, Hutan Melintang.

Program membuka tirai dengan menyambut ketibaan Ketua-ketua Jabatan serta tetamu jemputan dan terus bersarapan pagi. Ia diikuti dengan ucapan aluan Pengerusi Majlis dan seterusnya berselawat Nabi beramai-ramai bermula jam 9.00 pagi. Seramai 500 orang peserta telah mengikuti program Bicara Perdana ini.

Pada jam 9.30 pagi telah diadakan program Bicara Mufti di mana ahli-ahli panel terdiri daripada S.S Dato; Hj. Asad Bin Awang, S.S Prof. Dr. Jamil Bin Hashim dan S.S Ust. Hj. Shuaib Bin Din. Manakala moderator program bicara ini telah dikemudi dengan jayanya oleh A.F Ust. Shamsul Baharin Bin Hashim.

Seterusnya acara kemuncak iaitu Sesi soal jawab dengan peserta telah bermula jam 11.30 pagi dan mendapat sambutan yang amat memberansangkan. Majlis Perasmian Penutup oleh Pegawai Daerah Bagan Datuk dilaksanakan pada jam 12.30 tengahari diikuti dengan penyampaian cenderahati kepada Ahli-Ahli Panel dan Moderator. Ke semua peserta menikmati hidangan jamuan makan sebelum bersurai.

1 2 3
1 2 3

Sumber: Bahagian Fatwa, Jabatan Mufti Negeri Perak.

Cetak Emel