1 IPOH, 10 Mac 2023: Jabatan Mufti Negeri Perak (JMNPk) telah menganjurkan Kursus Kemahiran Komunikasi Dan Bahasa Badan Persuasif yang dihadiri oleh 18 orang panel dan 5 orang staf Jabatan Mufti Negeri Perak dikendalikan oleh Dr Syed Faizal Sitheek Rahman dan Dr Syafiqah Nadhirah Binti Iskandar dari Syed Faizal Training & Consultant

Kursus ini dianjurkan bertujuan melatih dan membimbing kemahiran komunikasi, ilmu pengaruh dan bahasa badan para panel dalam runding cara aqidah atau sesi Istitabah terhadap pemohon yang memohon pengisytiharan bukan lagi beragama Islam di Mahkamah Syariah Negeri Perak.

Semoga usaha ini sedikit sebanyak membantu para panel menjalankan dakwah atau sesi Istitabah dengan lebih efektif dan progresif pada masa akan datang, InshaAllah.

Bengkel tiga hari ini dihadiri 15 penyelaras sumber maklumat dari pelbagai bahagian JMNPk. Bengkel ini bertujuan untuk meningkatkan kemahiran dalam penyelarasan tugas setiap bahagian bagi menghasilkan bahan-bahan terbitan yang berkualiti.
1 2 3

Bahagian Fatwa, Jabatan Mufti Negeri Perak.

Cetak Emel